Διαδικτυακή Εφαρμογή EffiSpray

Το EffiSpray είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που ενημερώνει τους χρήστες του για την ιδανική ημέρα και ώρα εκτέλεσης του ψεκασμού, βασιζόμενο σε καινοτόμο επεξεργασία καιρικών δεδομένων. Το EffiSpray υπολογίζει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κτλ), την ιδανική ημέρα και ώρα για τον ψεκασμό, για τις επόμενες πέντε ημέρες. Με την βοήθεια του EffiSpray, μειώνεται το ρίσκο αποτυχίας του ψεκασμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αριθμών ψεκασμών ανά καλλιεργητική περίοδο. Μέσα από την εφαρμογή, ο παραγωγός μπορεί να δει τόσο σε χάρτη όσο και σε πίνακα τον κατάλληλο χρόνο για ψεκασμό για οποιαδήποτε περιοχή ενδιαφέρεται ανά την Ελλάδα.

Μπείτε στο www.effispray.gr/ και δείτε τις ιδανικές συνθήκες για την περιοχή σας.

Με το EffiSpray, ο παραγωγός μπορεί να ενημερωθεί άμεσα και γρήγορα για το πότε είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ψεκάσει, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μείωση του κινδύνου διασποράς του ψεκαστικού νέφους εξαιτίας ακατάλληλων καιρικών συνθηκών και, κατά συνέπεια, αύξηση της αποτελεσματικότητας του ψεκασμού. Η εφαρμογή είναι κατάλληλη τόσο για ιδιώτες γεωπόνους, αλλά και για τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) για κάθε περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας, με σκοπό να ενημερώνουν εγκαίρως τους παραγωγούς για τον κατάλληλο χρόνο ψεκασμού. Έχει δημιουργηθεί επίσης και η διεθνής έκδοση του εργαλείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης στην ιστοσελίδα https://www.effispray.gr/en, με σκοπό την παγκόσμια κάλυψη των αναγκών των παραγωγών για πληροφόρηση σχετικά με τον σωστό χρόνο ψεκασμού.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον διαδραστικό χάρτη του EffiSpray, να βρείτε εύκολα τη περιοχή που σας ενδιαφέρει, και κάνοντας κλικ στη περιοχή αυτή να δείτε το ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ψεκασμό.